Регистрация

Домашни пирожки с кайма и лук

Домашни пирожки с кайма и лук
Трудно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1555

Руски мекици с месна плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. майонеза
  • 600 г брашно
  • 250 мл мляко
  • 1 глава лук
  • 80 мл вода
  • сол и пипер
  • кимион по желание
  • растителна мазнина за готвене (около 50 мл)
  • сос за поднасяне (чеснов, доматен или майонезен)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето в купа, добавете солта и захарта, разбийте отново, после вкарайте и майонезата, разбъркайте до хомогенност, налейте млякото и постепенно вкарайте брашното в сместа. Трябва да се получи твърдо нелепнещо тесто. Увийте го в найлонов плик или стреч фолио и оставете на стайна температура.

2. Лука и водата смелете заедно в чопър. Изсипете върху каймата, подправете със сол и пипер, овкусете с кимион по желание и замесете. Налейте още вода при нужда, за да не е прекалено гъста плънката.

3. Премесете тестото, разделете го на 24 топчета и всяко от тях разточете на кръгъл малък блат с дебелина около 1 см.

4. Слагайте в едната половина на всяко блатче по около 2/3 с.л. от плънката. След това сгъвайте през средата и прещипвайте крайщата. Натиснете ги със зъбците на вилица, за да се запечата добре.

5. Намазнете дъното на тиган и гответе двустранно пирожките в сгорещеното олио до хубаво изпичане.

6. Поднесете със сос по желание - млечен, майонезен, чеснов или доматен.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта