Гьоза с пълнеж от свинско и нори
Азиатски тестени кошнички със свинско и зеленчуци.
Необходими продукти:
За тестото:
- 250 г пшенично брашно
- щипка сол
- 150 мл вряла вода
За пълнежа:
- 2 с.л. сухи парчета нори (водорасли)
- 2 с.л. нарязани зелеви листа
- 5 см стрък праз (от бялата част), нарязан
- 2 с.л. настърган морков
- 300 г смляно свинско
- 2 с.л. саке
- 1 с.л. широ мисо
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. джинджифил, настърган
- 1 с.л. картофено нишесте
- 1 с.л. захар
- 4 с.л. пилешки бульон
- 1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа брашното и солта, добавете вряла вода и бъркайте енергично с шпатула. Когато тестото е достатъчно изстинало, за да се пипа с ръка, месете, докато стане напълно гладко.
2. Разделете тестото на 4 части. Навийте всяка част на руло. Разделете всяко руло на 8 части. Разточете всяко парченце на ‘чаршафче’ за увиване.
3. Смесете свинското с норито, зелето, праза и моркова. В отделен съд смесете сакето, мисото, сусамовото олио, джинджифила, картофеното нишесте, захарта и соевия сос.
4. Изсипете течната смес върху месния пълнеж.
5. Оставете да се маринова минимум 30 минути.
6. Сложете по 1 с.л. пълнеж върху всяко ‘чаршафче’, затворете и запечатайте краищата и оформете кнедли.
7. Сгответе кнедлите на пара.
8. Сервирайте със соево-джинджифилов сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ