Сандвич с печено свинско и гуакамоле
Пикантен сандвич с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
За печеното свинско:
- свински котлет или филе
- 2 питки за сандвич
- глава червен лук или шалот
- чесън
- зърнеста горчица
- бяло вино
- сок от лимон или лайм
За гуакамолето:
- авокадо
- чесън
- глава червен лук или шалот
- сушени на слънце домати
- подправка за тако
- чили на прах
- сок от лимон или лайм
Начин на приготвяне:
1. Нарежете фино чесъна, лука и домата. Направете достатъчно както за гуакамолето, така и за маринатата на свинското.
На гуакамолето:
1. Обелете и изгребете с лъжица вътрешността на авокадото в купа и намачкайте.
2. Поръсете с подправка за тако на вкус.
3. Ако нямате такава подправка, заменете със смлян кимион, чили на прах, едро смлян пипер.
4. Смесете с чесъна, лука и доматите.
5. Опитайте и доовкусете, ако се налага.
6. Накрая прибавете лимонов сок (или от лайм) на вкус.
На свинското:
1. Можете да използвате както котлети, така и филе.
2. Мариновайте месото в смес от бяло вино, лимонов сок (или от лайм), горчица, чили на прах, лук и чесън.
3. Запечете свинското на гореща скара или в сгорещен тиган, като внимавате маринатата да не загори.
4. Ако използвате тиган, можете да направите лесен сос като добавите останалата марината или още бяло вино в тигана и остържете с лъжица залепналото по съда.
На сандвича:
1. Препечете 2 питки или ги стоплете в микровълновата фурна.
2. Намажете щедро с гуакамоле.
3. Прибавете нарязано свинско и поръсете със сос грейви отгоре.
4. Поднесете със зелена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ