Кус-кус със свинско върху листа марули
Гъби, зеленчуци и месо се подават от кус-кус.
Необходими продукти:
- половин пакет кус-кус
- зелен лук
- домат
- чесън
- магданоз
- босилек
- 200 гр свинско
- 100 гр гъби
- сол
- пипер
- оризов оцет
- соев сос
- червено вино
- зехтин
- листа маруля
Начин на приготвяне:
1. Нарежете фино лука и чесъна и заделете.
2. Нарежете гъбите и домата и заделете.
3. Кипнете вода за кус-куса и междувременно сотирайте чесъна и лука в малка тенджерка.
4. Когато са почти готови, добавете домата и гъбите и разбъркайте до готовност. Сложете ги в купа и заделете.
5. В същия съд запържете свинското с малко зехтин на силен огън.
6. Щом водата кипне, изключете котлона и сложете кус-куса. Покрийте с капак.
7. Когато свинското се сготви, прибавете сотираните зеленчуци с малко соев сос и червено вино и намалете котлона до слаб. След като се сготви всичко, охладете за 5 мин.
8. В голяма купа смесете кус-куса и свинското със зеленчуците, заедно с малко нарязан босилек и магданоз.
9. Поднесете така получената смес върху листа маруля.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ