Гъби с праз и яйчена заливка
Печен омлет на фурна със сирене и печурки.
Каналът Хапка ни предлага вкусен обяд без месо от запечени зеленчуци и гъби под коричка от разбити яйца със сметана. Това е рецепта за вкусна и лесна фритата, като порция от нея излиза под 2 лв. Ето как да се нахраните питателно, евтино, леко и апетитно с нещо сготвено набързо у дома.
Първо се нарязва празия лук и гъбите и се запържват в компанията на мащерка докато омекнат. Следва да ги прехвърлим в намазнена и поръсена с галета тавичка. После разбиваме яйцата, добавяме още мащерка и черен пипер, осоляваме на вкус и сипваме течна сметана. Ако сте любители на лютата храна, тук може да сложите и лют пипер на люспи или чили на прах според вкуса си. После запръжката се залива с яйчената смес и влиза във фурната. А след по-малко от половин час вадим апетитна яйчена запеканка, която по желание се сервира с прясна салата и къшей от любимия хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ