Регистрация

Гъби с праз и яйчена заливка



Гъби с праз и яйчена заливка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2102

Печен омлет на фурна със сирене и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каналът Хапка ни предлага вкусен обяд без месо от запечени зеленчуци и гъби под коричка от разбити яйца със сметана. Това е рецепта за вкусна и лесна фритата, като порция от нея излиза под 2 лв. Ето как да се нахраните питателно, евтино, леко и апетитно с нещо сготвено набързо у дома.

Първо се нарязва празия лук и гъбите и се запържват в компанията на мащерка докато омекнат. Следва да ги прехвърлим в намазнена и поръсена с галета тавичка. После разбиваме яйцата, добавяме още мащерка и черен пипер, осоляваме на вкус и сипваме течна сметана. Ако сте любители на лютата храна, тук може да сложите и лют пипер на люспи или чили на прах според вкуса си. После запръжката се залива с яйчената смес и влиза във фурната. А след по-малко от половин час вадим апетитна яйчена запеканка, която по желание се сервира с прясна салата и къшей от любимия хляб.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта