Грузинска супа с агнешко и зеленища
Чакапули - пролетна агнешка супа с пресен лук, магданоз и естрагон.
Необходими продукти:
- 200 г естрагон (познат е още като тарос или тархун)
- 200 г магданоз
- 200 г пресен лук
- 2 люти чушлета
- 1 кг агнешко месо
- 1 глава чесън
- 150 мл вода
- 10-15 джанки
- 200 мл бяло сухо вино
- сол
- 1 литър вода
Начин на приготвяне:
1. Чесъна обелете и пресирайте всичките скилидки на главата в купичка. Залейте със 150 мл вода, разбъркайте и оставете настрана да ароматизира кухнята ви.
2. Нарежете магданоза, лютите чушлета, естрагона и пресния лук на средно големи парчета - не трябва да е наситнено, но не бива и да е едро.
3. Агнешкото нарежете на парчета с големината на нормални хапчици.
4. Изсипете агнешкото в голям тиган или тенджера. Отгоре поръсете смесените лук, естрагон и магданоз. Върху тях разпределете чесъна с водата и целите джанки, налейте литър вода и бялото вино и поръсете със сол на вкус.
5. Сложете капак на ястието. Не се разбърква. Пуснете на умерена към слаба температура и гответе час и половина. После е готово за сервиране.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ