Регистрация

Гам Я Танг - корейска супа със свински кокал

Гам Я Танг - корейска супа със свински кокал
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4369

Гам Я Танг в буквален превод означава "картофена яхния".

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • свинска вратна кост от няколко килограма
  • 6 скилидки чесън
  • връзка зелен лук; изрежете бялата част и запазете зеленото
  • средно големи глави лук, нарязани
  • джинджифил
  • черен пипер на зърна
  • китайско зеле, нарязано
  • листа перила, нарязани на парченца
  • семена перла
  • кълнове соев боб
  • сусам
  • 5 малки картофа, обелени и сварени
  • корейска червена пипер паста
  • мисо
  • супена лъжица оризово вино
  • сол и пипер
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сложете свинския вратен кокал в тенджера с около 7 чаши вода. Не прекалявайте с водата, за да не се напои месото прекалено. Добавете скилидките чесън, БЯЛАТА част на зеления лук, джинджифила, лука и зърната черен пипер. Оставете всичко да ври в тенджерата под налягане около час.

2. След като е готово, отцедете бульона и извадете зеленчуците. Върнете месото обратно в бульона.

3. На печката, добавете 2 с.л. корейско чили на прах и чаена лъжичка гочучанг (пипер паста). Добавете една голяма супена лъжица от соевата бобена паста.

4. Добавете листата перила и семената, картофите, кълновете соев боб, зелето и оставете да къкри, докато станат готови. Гарнирайте със зелен лук.

5. Овкусете със сол и пипер по желание, сервирайте върху основа от ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта