Вегански пълнени чушки
Печени лодки от чушки с патладжан, морков, тиквичка и домат.
Необходими продукти:
- 2 зелени чушки
- 2 червени чушки
- 1 глава лук
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 1 морков
- 1 домат
- 4 с. л. бяло вино
- 1 кубче зеленчуков бульон
- зехтин
- сол
- черен пипер (може и на зърна)
- 50 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лукът, тиквичката, патладжана, морковите и доматът на кубчета.
2. Запържете лукът и морковите в тиган за 4 мин., след което добавете тиквичката и патладжана, пържете още 4 мин. и добавете за 2 мин. кубчетата домат.
3. Овкусете с бульона, черния пипер, солта и виното.
4. Разрешете чушките на две по дължина и извадете семките.
5. С получената запръжка напълнете лодките от чушките, сложете ги в намазнена тавичка, в която сте сипали и водата и печете на 180С за 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ