Варени кнедли със сирене
Тестени руски кошнички с плънка от яйце и сирене.
Необходими продукти:
- 610 грама брашно - 570 грама за тестото и още 40 грама за плънката
- 3 яйца - 1 за тестото и 2 за плънката
- щипка сол
- 200 мл прясно мляко или вода
- 100 грама захар - 10 за тестото и 90 за плънката
- 800 грама сирене
- 50 г масло - 40 за тестото и 10 за пълнежа
- 200 мл сметана за поднасяне
- вода за варенето
Начин на приготвяне:
1. Изсипете брашното в тава, залейте го с хладна вода или мляко, добавете солта, 10 грама захар, 40 грама масло и 1 яйце и замесете тесто. Оставете го да почине за половин час, увито в кърпа на топло място.
2. Направете плънката като натрошите сиренето и го смесите с 90 грама захар, 10 грама размекнато масло (или още по-добре - разтопено), 40 грама брашно и две яйца. Разбийте хубаво до хомогенизиране.
3. Разточете тестото на тънка кора и с помощта на ринг или отвора на чаша изрежете в него кръгове. В половината на всеки от тях сложете плънка, а след това завийте с другата половина така, че да се оформят полумесеци. Крайщата прещипете с натискане.
4. Оставете вода да кипне в тенджера, посолете я и сложете в нея кнедлите. Щом тестените хапки изплуват, са готови. Извадете ги с решетъчна лъжица и отцедете. Намажете ги с масло и сервирайте със сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ