Кнедли с агнешко на пара
Тестени вързопчета с агнешка кайма.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 1/4 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. олио
- 1 яйце
- сол на вкус
За плънката:
- 600 грама агнешно
- подправки на вкус (мащерка, риган, кимион, сол и пипер и др.)
Начин на приготвяне:
1. Замесете тесто от посочените продукти и го разточете на много тъкна кора.
2. Пригответе плънката като прекарате овчето през месомелачка, а след това овкусите каймата с подправки на вкус.
3. С помощта на ринг от тестото изрежете кръгчета с еднаква големина.
4. Сложете във всеки кръг част от каймата и прещипете хубаво крайщата така, че да се образува полумесец или вързопче. Намокрете ръбовете за по-добро залепване.
5. Гответе в уред на пара за 20-30 минути или пък използвайте стандартния начин като пуснете кнедлите да се варят в подсолена вода. Разбира се, ако не търсите здравословната страна на всяко ястие, можете и да изпържите на маслена баня и да оставите да се отцедят върху домакинска хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ