Кнедли с три сирена и домати
Сиренени кнедли в доматен сос с чесън.
Бон Апети
Излъчен на 30.05.2018
Кнедли със сирена или хапки от три вида млечни продукти, споени с яйце и брашно и запечени в доматен сос с ароматни подправки под пармезанова коричка. Това е вкусната идея на Лора и Стоян за апетитно ястие, с което да зарадвате семейството. Приготвя се сравнително лесно и има апетитен сос за топкане.
Първо се захващаме със сместа за кнедлите като в купа разбъркваме сирене котидж с крем сирене. След това към тях добавяме настърган пармезан. После чукваме едно яйце, разбъркваме и постепенно вкарваме и брашното. Трябва да стане гъста лепкава смес, която се прибира в хладилник и престоява на студено за 30 минути.
През това време си правим соса като запържваме в зехтин наситнени лук и чесън, овкусяваме с резене и изсипваме консерва белени домати на кубчета. Готвим до редуциране, подправяме със сол и пипер и дърпаме от огъня.
С две намокрени лъжици от сиренената смес се оформят кнедли. Пускат се в доматения сос, поръсват се с пармезан и се запичат за 10-тина минути на горен реотан. После са готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ