Бяла пилешка каша с мляко
Каша от пилешко с масло, мляко и чесън.
Млечна пилешка каша - това е регионална рецепта за каша с пилешко месо, която в някои части на България се прави без запържване на червен пипер и с добавка на масло и мляко. Така визията на познатото народно ястие е променена, но вкусното основно с пилешко си остава все така апетитно. Затова, ако искате да разнообразите традиционния начин по който готвите пилешка каша у дома си, порадвайте се на различната идея на Толик, автор на канала kitchen_of_tolik.
Най добре си пригответе всичко да ви е под ръка - накъсаното пилешко месо, подправките, млякото и наситнения чесън. След това започнете като сгорещите олио в тиган и в него разтопите маслото. После добавете брашното и бъркайте докато мазнината се абсорбира в него и то започне да се запържва. Идва ред на млякото и пилешкия бульон, които е добре да добавяте постепенно, за да можете да разтворите брашното в тях и да превърнете продуктите в кадифена смес.
А чак след това в ястието влиза главният герой - пилешкото месо. Оставете го да покъкри докато сосът се сгъсти. Не го зарязвайте безнадзорно - ще се нуждае от разбъркване. Накрая добавете чесъна, сол и пипер и по желание чубрица. Разбъркайте и поднесете с филийка хляб. Бързо и вкусно ястие, с което ще впрегнете пилешките гърди в апетитно основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ