Пилешка яхния с праз
Пилешки гърди с лук, моркови и джинджифил.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки гърди
- 1 глава кромид лук
- 3 стръка праз
- 1 чаена чаша домати от консерва
- 1 морков
- 4 супени лъжици олио или зехтин
- 2 супени лъжици брашно
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 зеленчуково бульонче
- Щипка джинджифил
- 2 дафинови листа
- Половин чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате месото на хапки. Нарязвате и лука на ситно. Заедно ги запържвате с мазнината за около 7-8 мин.
2. Прибавяте брашното и бъркате, а след него и червения пипер.
3. Заливате ги с литър и половина гореща вода и с нея къкри на умерен огън около 15 мин.
4. Празия лук срязвате по дължината, а след това го режете на шайби. Добавяте го към яхнията, като от време на време се разбърква.
5. Подправките, бульона и доматите добавяте когато празият лук е готов. Тоест на края на готвенето. Опитайте дали е добре на сол, и ако всичко е както трябва, нека остане на котлона още 7-8 мин. Яхнията е готова. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ