Бързо кашкавалено хлебче с яйца и мляко
Питка от печен кашкавал на тиган с яйца, мляко и билки.
Необходими продукти:
- 200 г кашкавал, моцарела или друг вид твърдо жълто сирене по ваш избор
- 200 мл мляко
- 2 яйца
- 5 с.л. с връх брашно
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- листенца копър и магданоз
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте на едро ренде кашкавала, моцарелата или друго избрано от вас сирене.
2. В купа сипете млякото, чукнете яйцата, добавете захарта, сол и пипер и поръсете брашното. Разбъркайте докато се получи тесто с консистенцията на смес за катми или по-течен кекс.
3. Добавете наситнените листа магданоз и копър, можете да сложите и пресен лук по желание и вкарайте в тестото рендосаното сирене. Разбъркайте много добре.
4. Сипете олиото в тиган и добавете маслото. Включете на умерен към слаб огън и щом се разтопи маслото, изсипете сместа отгоре.
5. Сложете капак и оставете да се готви 10 минути.
6. Обърнете внимателно странната палачинка или хлебче и оставете да се запече за 3-5 минути и от другата страна.
7. Извадете в чиния и по желание поръсете със свежи листа копър или магданоз. Нарежете на триъгълни парчета, ако ще хапвате в компания, а можете директно да си го изядете и сами. Много е вкусно и апетитно, особено докато е топло.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ