Регистрация

Бързо кашкавалено хлебче с яйца и мляко

Бързо кашкавалено хлебче с яйца и мляко
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1354

Питка от печен кашкавал на тиган с яйца, мляко и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кашкавал, моцарела или друг вид твърдо жълто сирене по ваш избор
  • 200 мл мляко
  • 2 яйца
  • 5 с.л. с връх брашно
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • листенца копър и магданоз
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте на едро ренде кашкавала, моцарелата или друго избрано от вас сирене.

2. В купа сипете млякото, чукнете яйцата, добавете захарта, сол и пипер и поръсете брашното. Разбъркайте докато се получи тесто с консистенцията на смес за катми или по-течен кекс.

3. Добавете наситнените листа магданоз и копър, можете да сложите и пресен лук по желание и вкарайте в тестото рендосаното сирене. Разбъркайте много добре.

4. Сипете олиото в тиган и добавете маслото. Включете на умерен към слаб огън и щом се разтопи маслото, изсипете сместа отгоре.

5. Сложете капак и оставете да се готви 10 минути.

6. Обърнете внимателно странната палачинка или хлебче и оставете да се запече за 3-5 минути и от другата страна.

7. Извадете в чиния и по желание поръсете със свежи листа копър или магданоз. Нарежете на триъгълни парчета, ако ще хапвате в компания, а можете директно да си го изядете и сами. Много е вкусно и апетитно, особено докато е топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта