Кашкавалено хлебче с копър и магданоз
Домашни пърленки с кашкавал и подправки или пърленки с домашно тесто.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. сол
- 200 мл кисело мляко с нисък процент или кефир
- 350 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. олио
- още брашно за премесването
- 200 г кашкавал
- листата на няколко стръка копър
- листата на няколко стръка магданоз
- растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцето в купа, разбийте го с тел, добавете солта и киселото мляко и разбъркайте до хомогенност.
2. В друга купа пресейте брашното и размешайте с бакпулвера. Оформете кладенче и налейте течните съставки в него. Замесете тесто.
3. Това тесто е лепкаво и своенравно. Извадете го от купата, премесете на плота, колкото и трудно да е в началото. После посипете с 1 с.л. олио и продължете да месите. Постепенно тестото ще започне да се държи по-добре. Когато това се случи, разточете на тънка кора с дебелина около сантиметър.
4. Поръсете тгоре рендосания кашкавал и наситнените листа магданоз и копър. После завийте на руло.
5. Рулото нарежете на 10 напречни рулца. Всяко от тях разточете на тънко хлебче.
6. Сгорещете олио в тиган, колкото да намаслява дъното, но не и да го покрива с плътен пласт. Гответе хлебчетата на умерена температура за по 2-3 минути от страна - трябва да хванат апетитна коричка. Вадете и редете едно върху друго, за да запазят топлината си.
7. Поднесете вместо пърленки, можете да сервирате като заместител на хляба или като солени палачинки. Връзва се идеално с бучка сирене или сос от заквасена сметана с чесън и копър.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ