Пълнозърнесто кашкавалено хлебче на тиган
Хляб с кашкавал без месене на тиган - плоска питка с кашкавал и крем сирене на котлон.
Необходими продукти:
- 125 г крем сирене - 1 опаковка
- 80 г пълнозърнесто брашно
- 1 яйце
- 100 мл кисело мляко
- 100 г кашкавал
- подправки на вкус - чубрица, лют пипер, мащерка или друго по избор
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Крем сиренето оставете да се отпусне на стайна температура в купа.
2. Добавете яйцето и разбъркайте с вилица.
3. Добавете киселото мляко и рендосания кашкавал и разбъркайте отново.
4. Поръсете брашното и избрани от вас подправки по желание и разбъркайте до получаването на гъста каша. Този хляб не се меси - представлява по-скоро сиренка или дебела палачинка, но тестото трябва да е гъсто почти колкото тесто за ръчно месене. Затова ако пълнозърнестото ви брашно е със слаба абсорбация и все още има течни участъци, сложете още 1/2-1 с.л. брашно и разбъркайте отново.
5. Намазнете дъното и стените на тиган с незалепващо покритие с 1 с.л. олио и изсипете вътре сместа. Заравнете с шпатула и сложете да се готви на умерен котлон. Дръжте докато краищата не започнат да променят цвета си.
6. Внимателно, с помощта на чиния, обърнете питката и върнете отново в тигана. Сложете капак и печете още толкова време, колкото сте готвили от първата страна (около 8 минути).
7. Сервирайте топло и по желание споделете с другарче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ