Панирани кашкавалени хапки в бира
Кашкавал по американски - рецепта от Уисконсин за паниран кашкавал в бирена панировка.
Хапките от панирани кашкавалчета са любимо мезе навред по света. Родители и възрастни могат да изпият по бира с тях, да си ги поднесат със зеленчуци като безмесно основно, а децата просто ги обожават заради нежната текстура, обвита в хрупкава коричка. Как се правят сиренца по американски, показва каналът Dazzle Spoon, като предлага традиционна рецепта от щата Уисконсин за жълто сирене в бирена панировка.
Първо се забърква панировката като се разбиват яйца, добавят се бира и мляко, след това брашно и сол. Бърка се до гладка смес. Кашкавалът се реже на големи хапки. В тенджера или дълбок тиган се сгорещява олио за пържене на маслена баня. Можете да използвате традиционното царевично, защото е с висока точка на горене, но все пак работете на умерен към силен огън, а не на максимален котлон. Сиренцата се овалват в панировката и се пържат в мазнината до образуването на златиста коричка. Вадят се с щипки или решетъчна лъжица върху домакиснка хартия, която да попие мазнината.
На финала сервирайте по желание в компанията на зеленчуци, плодово сладко за топкане или студена бира. А защо не всичко на куп?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ