Регистрация

Бърза свежа салата с риба тон

Бърза свежа салата с риба тон
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2710

Салата за отслабване и наяждане с пресни зеленчуци, консерва риба и нахут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свикнала съм след празнични гуляи да си правя леки храни, защото виждам, че бързо качените килограми могат да бъдат свалени също така скорострелно. За мен тази салата е вкусна и засищаща лека вечеря, след която не се чувствам подута или преяла, а същевременно съм се нахранила качествено. Важно е ястието да носи освен удоволствие на вкусовите рецептори и полезни вещества за тялото – така си гарантираме устойчив имунитет и красива визия. Затова препоръчвам салатката на дамите, които искат да се напапкат с изтъняваща талията вкусотийка или пък на мъжете, които желаят да изпият една ракийка.

Необходими продукти:

  • 1 маруля
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 краставица
  • 40 зърна нахут от консерва
  • 1 консерва риба тон (или друг вид риба по желание)
  • пармезан по желание

За дресинга:

  • сокът на един лимон (или балсамов оцет)
  • студено пресован зехтин
  • соев сос
  • щипка млян кимион

Начин на приготвяне:

* Винаги накисвам купените зеленища (особено когато не са в сезон) в 2 литра вода с 1 ч.л. сода бикарбонат. След час нитратите са образували съединение и са напуснали салатата. Така тя наистина става от отровна – полезна. Когато използвате краставица, е добре да я обелите предварително и да отрежете капачетата преди накисване.

1. Измитите листа маруля наситнете или накъсайте в купа.

2. Краставицата нарежете на полумесеци.

3. Лука и чесъна наситнете.

3. Зрънцата нахут обелете, защото люспата никак не е приятна. Заделете ги.

4. Пригответе дресинга като смесите киселината със зехтина и соевия сос. Не се притеснявайте, че сместа не става еднородна – нормално е.

5. Размесете в купата марулята с лука, чесъна и краставицата и прехвърлете в индивидуални чинии.

6. Отгоре наредете по 20 или 10 зрънца нахут (зависи дали правите 2 порции за наяждане или 4 порции за предястие).

7. Залейте с дресинга.

8. Разпределете рибата върху салатата, по желание сложете малко люспи пармезан и сте готови да сервирате. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта