Салата с домати, краставици, риба, маруля и гъби
Побългарено подобие на салата Туна с добавки от гъби и царевица.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в собствен сос
- 2 големи домата
- 1 маруля
- 2-3 варени яйца
- 1 голяма или 2 малки краставици
- ½ отцедена консерва сладка царевица
- 1 буркан 250 мл мариновани печурки
- сол
- зехтин
- балсамов оцет
Начин на приготвяне:
1. Нарежете марулята или я накъсайте с ръце. Не се престаравайте с наситняването. Разделете я в 2 или 3 блюда за салата.
2. Поръсете с отцедената царевица.
3. Нарежете краставицата на полумесеци и ги разпределете върху марулята.
4. Нарежете гъбите и ги сложете отгоре на всяка салата.
5. Разпределете месото от риба тон заедно със соса – така салатата става още по-ароматна.
6. Нарежете доматите на полумесеци и ги подредете отстрани на салатата.
7. Осолете без да разбърквате (имайте предвид, че рибата тон е солена, а също и гъбите може да съдържат подправката).
8. Полейте с балсамов оцет (Ако нямате балсамико, не правете грешката да използвате обикновен винен оцет. По-добре пропуснете подправката или поднесете салатата с резен лимон, като помнете – киселия сок не се стиска върху доматите, а само върху рибата и зелените зеленчуци.) и зехтин.
9. Обелете вареното яйце и украсете с него салатата. Поднесете!
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ