Регистрация

Салата с домати, краставици, риба, маруля и гъби

Салата с домати, краставици, риба, маруля и гъби
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4318

Побългарено подобие на салата Туна с добавки от гъби и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в собствен сос
  • 2 големи домата
  • 1 маруля
  • 2-3 варени яйца
  • 1 голяма или 2 малки краставици
  • ½ отцедена консерва сладка царевица
  • 1 буркан 250 мл мариновани печурки
  • сол
  • зехтин
  • балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Нарежете марулята или я накъсайте с ръце. Не се престаравайте с наситняването. Разделете я в 2 или 3 блюда за салата.

2. Поръсете с отцедената царевица.

3. Нарежете краставицата на полумесеци и ги разпределете върху марулята.

4. Нарежете гъбите и ги сложете отгоре на всяка салата.

5. Разпределете месото от риба тон заедно със соса – така салатата става още по-ароматна.

6. Нарежете доматите на полумесеци и ги подредете отстрани на салатата.

7. Осолете без да разбърквате (имайте предвид, че рибата тон е солена, а също и гъбите може да съдържат подправката).

8. Полейте с балсамов оцет (Ако нямате балсамико, не правете грешката да използвате обикновен винен оцет. По-добре пропуснете подправката или поднесете салатата с резен лимон, като помнете – киселия сок не се стиска върху доматите, а само върху рибата и зелените зеленчуци.) и зехтин.

9. Обелете вареното яйце и украсете с него салатата. Поднесете!

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта