Регистрация

Борш с телешко и много зеленчуци

Борш с телешко и много зеленчуци
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4915

Зеленчукова супа с телешки кокали и запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко (гърди, ребра или каквото друго имате с кокал)
  • 1 глава червено цвекло
  • 1 мрков
  • 4 картофа
  • 1/2 глава зеле (малка)
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 домат
  • 100 мл растителна мазнина
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. захар
  • сол и черен пипер на вкус
  • връзка магданоз
  • 3 литра вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парчета според възможността, която ви дава костта. Залейте с вода и оставете да кипи на среден огън, като периодично отпенвате. Нека се равари добре - около 2 часа.

2. Прецедете бульона, върнете го в тенджерата, а месото си отделете, охладете и почистете от костите. Каквато мръвка ви е останала - накъсайте с пръсти на ситно и върнете в тенджерата или заделете за сервиране.

3. Обелете, измийте и нарежете картофите на дребни кубчета. Сложете ги да се варят в супата.

4. Докато те си кипят, обелете моркова и го нарежете на тънки лентички. Пуснете да ври и продължете нататък с готвенето.

5. Следва да нарежете на ситно зелето и да го добавите при останалите продукти.

6. Докато супичката се готви, нарежете лука на ситно, сгорещете половината от олиото и запържете в него лучените кубченца. Изсипете цялото съдържание на тигана в чорбата.

7. Рендосайте цвеклото, а домата обелете и нарежете на кубчета. Сгорещете останалото олио или зехтин в същия тиган, в който сте пържили лука. Запържете първо цвеклото, после добавете при него и домата. Накрая залейте с доматения концентрат и гответе още няколко минути. Време е и тази част да се присъедини към супата.

8. Добавете захарта, сол и пипер на вкус. Ако картофите са разварени, то вашата супа е готова. ...Почти!

9. Остава само да наситните магданоза, да махете супа от котлона, да добавите свежата зеленина и да оставите вкусната зеленчукова чорба да се охлади сама на стайна температура под капак за около час.

10. Сервирайте с предварително заделено месце от костите или пък с лъжичка-две заквасена сметана.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта