Регистрация

Бобена салата с чушки, бекон и кашкавал

Бобена салата с чушки, бекон и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 692

Зимна салата с пържен бекон, боб от консерва, варени яйца, кашкавал и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г ленти бекон
  • 2 яйца
  • 1 голяма сочна червена чушка
  • 1 консерва червен боб - около 300 г отцедено тегло на зърната
  • 150 г кашкавал
  • 2 с.л. майонеза
  • 2-3 скилидки чесън
  • връзка магданоз - само листата
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата, обелете ги и ги рендосайте в купа.

2. Докато се готвят нарежете лентите бекон на парченца, изсипете в сух тиган и сложете на умерен огън на котлона. Когато се разцвърчи мешайте периодично, докато се превърне в хрупкави беконени късчета. Изсипете ги при яйцата.

3. Чушката нарежете на малки парченца и сгответе до омекване в мазнината от печенето на бекон. Изсипете при останалите продукти.

4. Рендосайте кашкавала, наситнете магданоза и ги добавете заедно с отцедените зърна червен боб от консервата.

5. Смесете майонезата с намачкания чесън и залейте ястието. Посолете на вкус, разбъркайте и сервирайте или приберете в хладилник до момента на поднасяне.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта