Блонди - маслен сладкиш с орехи и шоколад
Брауни с шоколадови капки и орехи.
Необходими продукти:
- 140 г бяло брашно
- 200 г кафява захар (светла)
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. сода
- 2 яйца
- 100 г нарязани орехови ядки (не ги мелете в чопър, а режете с нож на дъска, за да станат по-големи парченацата)
- 100 г шоколадови капки (шоколадов кувертюр)
- 1 малка опаковка (125 г) масло
- ванилия (течна или на прах)
Начин на приготвяне:
1. Маслото разтопете и добавете в него захарта. Разбъркайте с тел и оставете за няколко минути.
2. В купа смесете брашното със солта и содата. Разбъркайте отново маслото със захарта, а след това в трети съд разбийте яйцата с ванилията.
3. Изсипете при яйцата маслената смес, разбъркайте отново и след това постепенно при непрестанно бъркане с телта вкарайте сухите съставки.
4. Добавете половината ядки и половината шоколадови капки в тестото и размешайте финално с шпатула.
5. Намажете с опаковката от маслото дъното и стените на правоъгълна тава за печене с примерни размери 24х24 или 30х18. След това поръсете с брашно и оттръскайте хубаво докато полепне по всички страни. Изсипете сместа вътре и отгоре поръсете с останалите парченца ядки.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, извадете, поръсете шоколадовите капки и върнете във фурната за още 5 минути. След това с вилица или шпатула размажете размекнатия отгоре шоколад и оставете сладкиша да се охлади.
7. Нарежете на правоъгълници и сервирайте.
Източник: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ