Регистрация

Бистра супа с пилешко и риба

Бистра супа с пилешко и риба
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 984

Рибена уха или вариант на рибена супа с пилешко в стил сърф енд търф.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 цели пилешки бутчета (горна и долна част)
  • 3 л вода
  • 1 кг бяла риба филе
  • 2 глави лук
  • 1 голям морков
  • 300-350 г картофи
  • 1 зелена и 1 червена сладка чушка
  • 2 дафинови листа
  • 10 зърна черен пипер
  • 1 с.л. сол
  • 2 скилидки чесън
  • листата на 5 стръка магданоз и 5 стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилешките бутчета, сложете ги в тенджера, залейте с водата и кипнете на умерен огън. Отпенете добре, намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се варят 1 час.

2. Извадете бутчетата и добавете рибата, нарязана на едро. Сложете капака и оставете да се вари 10 минути на слаба температура.

3. През това време нарежете на половини обеления лук, моркова - на тънки полумесеци, а картофите обелете и нарежете на хапки.

4. Извадете рибата, отпенете, ако са се събрали нечистотии и добавете на нейно място картофите, лука и моркова. Варете 20 минути под капак.

5. През това време почистете пилешкото от костите и разделете на хапчици. Същото направете и с рибата. Чушките нарежете на тънки полумесеци.

6. Прибавете чушките, сол и пипер и дафинови листа. Оставете под капак за две минути, след това вкарайте и двата вида месо, намачкания чесън и наситнените листа копър и магданоз. Разбъркайте и оставете под капак за 2 минути.

7. Махнете от огъня без да открехвате похлупака и дръжте още 15 минути да се задушава. После можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта