Бисквитки с макадамия, бял шоколад и малини
Сладки с ядки, ванилия и плодов конфитюр.
Необходими продукти:
- 1/3 ч.ч. масло (на стайна температура)
- 1/3 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.ч. малинов конфитюр без захар
- 1/4 ч.ч. гранулирана захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. какао на прах
- 1 ч.л. сода за хляб
- 250 г бял шоколадов чипс или бял шоколад - натрошен
- 1 ч.ч. натрошени ядки макадамия (или друг вид ядки пи ваш избор)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Разбийте на крем маслото и захарта с миксер до побеляване и добавете яйцето. Разбивайте до смесване и добавете ванилията и конфитюра.
3. Смесете брашното, какаото на прах и содата за хляб в отделна купа. Добавете към маслената смес на няколко пъти, до смесване. Сложете ядките и шоколадовия чипс и разбъркайте с лъжица.
4. В намаслена тавичка за печене сложете от тестото, така че да оформите бисквитки с желаната големина, на около 5 см една от друга или на повече, ако са по-големи. Печете около 8-10 мин., като внимавате да не ги изгорите.
5. Охладете върху решетка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ