Десерт с праскови и малини
Плодов десерт с изтънчен вкус.
Необходими продукти:
- 300 г захар
- 250 г масло
- 200 г брашно с набухвател
- 3 яйца
- 100 г малини
- 1 голяма праскова, нарязана на кубчета
- 1 ч. л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180 С.
2. Разтопете маслото на слаб огън в дълбока тенджерка. Прибавете захарта, яйцата и ваниловия екстракт. Разбийте до получаването на гладка смес, след което прибавете брашното и мъничка щипка сол.
3. Излейте сместа в плитка правоъгълна тавичка. Наредете отгоре равномерно прасковите и малините.
4. Печете около половин час докато горната част започне леко да пружинира при допир.
5. Оставете да се охлади напълно и след това разрежете на квадрати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ