Регистрация

Пилешки гърди със спанак и крем сирене

Пилешки гърди със спанак и крем сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3121

Печено пилешко филе със спанак и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди или 2 дебели пържоли от пилешки гърди (около 500-600 г общо)
  • 1 опаковка крем сирене
  • 100 г спанак
  • 60 г кашкавал
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 30 г масло
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Разделете гърдите на лява и дясна Трябва да се дебели и сочни. Направете по 4-5 напречни разреза във всяка гърда без да срязвате месото до край. Обтрийте със сол и пипер.

2. Почистете спанака, измийте го и го задушете в маслото. Щом намали обема си на 2/3 добавете крем сиренето и намачкания чесън и разбъркайте добре.

3. Така получената плънка разпределете плътно между нарезите, а ако остане - намажете и отгоре. Прехвърлете парчетата месо в тава, застлана с хартия за печене.

4. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре. По желание поръсете с червен или лют пипер или индийско орехче.

5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути. Оставете да починат 3-4 минути преди поднасяне.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта