Бирена супа с картофи и праз
Постна крем супа с резене, картофи и черна леща.
Бон Апети
Излъчен на 06.12.2017
Кадифена зеленчукова супа с разнообразие в текстурата от хрупкави зрънца белуга и резенчета пресен лук, която ухае на анасон и бира и има нежната мекота на вкусни сварени картофи, сладостта на запържен праз лук и деликатния дъх на пушен пипер. Това готвят Лора и Стон, като предлагат една различна рецепта за супа от зеленчуци, подходяща за пости.
В тенджерка си слагаме черна леща с клонки мащерка да се свари, а след това преминаваме към същинското готвене. Картофите се белят, мият и нарязват на кубчета. Наситнява се резене, праз лук и чесън. Следва да сгорещим зехтин и да запържим в него празия лук, чесъна и резенето. После се налива зеленчуков бульон и бира и се прибавят картофите. Оставя се да къкри докато зеленчуците омекнат, след това се овкусява със сол, черен и пушен пипер и се пюрира.
Сварената леща се отцежда от водата и се махат клонките мащерка. Всяка порция се сервира поръсена с леща и наситнен пресен лук. Не смесвайте лещата със супата, а слагайте нежно отгоре - така е много по-красиво и вкусно, защото кадифената текстура се примесва с хрупкавостта на черната леща.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ