Картофена супа с лаврак и резене
Супа с риба, сметана и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 04.05.2016
Рибена чорба със сметана и картофи се готви в кухнята на Лора и Стоян, докато чуваме любопитна дискусия защо не се комбинира риба с млечни продукти. Оказва се, че няма забрана за готвенето на тези два продукта заедно, затова продължаваме да следваме рецептата за лаврак със заквасена сметана, в чиито богат сос се наместват леко запържени пресни картофки, резене, малко лук и бяло вино, за да се получи на финала една вкусна рибена супа с мътен млечен бульон и приятно присъствие на зеленчуци. Всичко това наподобява на познатия американски чаудър, но и доста се отличава от него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ