Зеленчукова супа с целина
Вегетарианска супа с картофи и пдправки.
Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 1/2 морков, нарязан на филийки
- едро нарязан спанак
- едро нарязана целина и листа целина
- 2 скилидки наситнен чесън
- наситнен джинджифил (колкото чесъна)
- кубче/домашен бульон
- вода (ако използвате сух бульон)
- сол и пипер
- 1 картоф, едро нарязан
- мащерка
- градински чай
- кориандър на прах
- соев сос
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в тенджерка и добавете лука, чесъна и джинджифила да се задушат до полу-прозрачност. Прибавете моркова, целината и картофа и гответе още известно време до леко омекване. Накрая добавете спанака и разбъркайте, докато поомекне. Овкусете с малко сол и пипер.
2. Добавете разтвореното във вода кубче бульон (или домашно приготвения). Оставете да заври и добавете мащерката, градинския чай и кориандъра. Добавете още сол и пипер. Оставете да къкри докато зеленчуцтие омекнат достатъчно, така че, ако пъхнете вилица, тя да влиза свободно.
3. Поръсете с малко соев сос и пармезан. Добавете сол и пипер на вкус, ако е необходимо и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ