Баницата с праз и кайма на мама
Банички с плънка от месо и лук.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 500 г свинка кайма
- 2 стръка праз
- 1 ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. кимион
- Олио
Начин на приготвяне:
1. Празия лук се разрязва по средата на стеблото а двете половини нарязване на дребни парчета.
2. Запържвате каймата с малко олио и прибавяте към нея празия лук. Пържите двата продукта, докато водата от лука се отпусне и изпари, а празът стане прозрачен.
3. Махате от котлона и прибавяте подправките - кимиона, черния пипер и сол на вкус.
4. Върху всяка кора поставяте от плънката. Предвидете броя на корите и плънката, за да ги разпределите равномерно. Завивате в корите стегнато плънката и ги редите в намазана с олио тава.
5. Баницата се пече до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ