Баварски омлет с бекон и кашкавал
Баварска закуска или немски обяд от бекон със зеленчуци под заливка от бъркани яйца с кашкавал.
Необходими продукти:
- 50 г кашкавал
- 3 яйца
- 50 мл мляко
- сол и пипер
- 150 г бекон или пушени свински гърди
- 100 г пресни гъби
- 1 среден по размер домат - червен и твърд
- 1/2 червена чушка по желание
- листа пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала. Домата нарежете на тънки полумесеци. Ако използвате чушка - резнете я на ленти. Бекона или друг вид колбас по ваш избор нарежете на лентички. Гъбките почистете и нарежете на полумесеци.
2. Чукнете яйцата в купа и разбийте със сол и пипер. Добавете млякото и разбийте отново. Работете с вилица или тел - не с миксер.
3. Добавете кашкавала при яйцата и разбъркайте.
4. Вземете тиган с диаметър около 20-24 см и незалепващо покритие. Подредете резените колбас на дъното, като няма проблем да се застъпват, стига да покрият цялото дъно плътно. Сложете на котлона и пуснете на средна степен. След 3-4 минути, когато се посгърчи и пусне мазнина, поръсете отгоре нарязаните гъби. Разбъркайте и гответе 5 минути. Овкусете със сол и пипер.
5. Подредете резените домати върху гъбите с бекон и отгоре залейте с разбитите яйца. Сложете капак на тигана, намалете леко огъня и гответе 10 минути, като на 5-тата минута подредите резените чушки върху омлета.
6. Прехвърлете в чиния без да обръщате. Поръсете с наситнени листенца пресен копър и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ