Английска закуска с яйца, бекон, гъби и кашкавал
Печен бекон с гъби и домати под заливка от бъркани яйца с кашкавал и чушки.
Необходими продукти:
- 50 г кашкавал
- 3 яйца
- 50 мл мляко
- сол и пипер
- 150 г бекон
- 1 среден по размер твърд червен домат
- 1 малка червена чушка или 1/2 червена голяма чушка
- 4 печурки
- листа копър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала на ситно ренде.
2. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер. Добавете млякото, разбъркайте, след това и рендосания кашкавал и размешайте отново.
3. Бекона нарежете на ленти, гъбите и доматите - на тънки полумесеци, а червената чушка - на лентички.
4. Положете бекона по дъното на голям тиган с незалепващо покритие. Пуснете котлона на силен огън. Щом беконът зацвърчи добавете гъбите. Върху тях наредете слайсовете домати и поръсете със сол и пипер.
5. Залейте с яйцата, намалете огъня на умерен към слаб, а върху яйцата подредете лентичките чушки. Сложете капак и оставете да се готви 10-15 минути.
6. Наситнете копъра\магданоза. Прехвърлете внимателно закуската в чиния и поръсете с листа прясна зеленина. Поднесете.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ