Регистрация

Английска закуска с яйца, бекон, гъби и кашкавал

Английска закуска с яйца, бекон, гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 705

Печен бекон с гъби и домати под заливка от бъркани яйца с кашкавал и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 50 мл мляко
  • сол и пипер
  • 150 г бекон
  • 1 среден по размер твърд червен домат
  • 1 малка червена чушка или 1/2 червена голяма чушка
  • 4 печурки
  • листа копър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала на ситно ренде.

2. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер. Добавете млякото, разбъркайте, след това и рендосания кашкавал и размешайте отново.

3. Бекона нарежете на ленти, гъбите и доматите - на тънки полумесеци, а червената чушка - на лентички.

4. Положете бекона по дъното на голям тиган с незалепващо покритие. Пуснете котлона на силен огън. Щом беконът зацвърчи добавете гъбите. Върху тях наредете слайсовете домати и поръсете със сол и пипер.

5. Залейте с яйцата, намалете огъня на умерен към слаб, а върху яйцата подредете лентичките чушки. Сложете капак и оставете да се готви 10-15 минути.

6. Наситнете копъра\магданоза. Прехвърлете внимателно закуската в чиния и поръсете с листа прясна зеленина. Поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта