Отворен сандвич с плосък хляб, яйца и колбас
Топъл сандвич с основа от плоски хлебчета и плънка от яйца, колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- малко масло
- 4 яйца
- 2 тортила питки, арабски питки или питки лаваш с диаметър около 24 см.
- 1/3 глава червен лук
- 1 малка зелена чушка
- 6 чери доматчета
- сол и пипер
- 120 г шунка, бекон или друг колбас по желание
- 130-150 г твърдо сирене (може да миксирате моцарела, кашкавал и чедър, за да имат различни цветове)
- листенца магданоз за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Вземете си тава с диаметър около 26 см. и намажете дъното и стените с масло. Положете двете арабски питки, лаваша или тортили като се застъпват в средата и се разпределят по борда на съда встрани.
2. Чукнете яйцата в купичка като внимавате да останат цели. След това нежно ги изсипете върху хлебчетата в тавата.
3. Наситнете червения лук, нарежете чушката на лентички, а чери доматите - на кръгчета. Поръсете ги върху яйцата и овкусете със сол и пипер.
4. Колбаса нарежете на лентички или кубчета, а сирената - рендосайте. Поръсете първо колбаса и след това образувайте плътна покривка от сирената.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 17-20 минути - зависи колко твърди искате да са яйцата.
6. Извадете от фурната и поръсете с листенца пресен магданоз. Положете в плато и разрежете като пица. Хапнете вкусен домашен топъл сандвич с малко хляб.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ