Английска закуска с царевичен хляб и поширани яйца
Солени бисквити със зеленчуци и царевица, поднесени с яйца и наденица.
Бон Апети
Излъчен на 30.10.2017
Вкусна закуска за почивните дни или брънч по английски показват Лора и Стоян, като готвят многокомпонентно ястие с основа от пикантни бисквити с царевица и зеленчуци, върху които полягва поширано яйце, а отгоре се поръсва с пържена наденица и салата от домати и авокадо. Определено това не е ястие за делника, защото отнема повече от час докато стане готово. Но пък може да нахрани дузина гърла или да натъпче подобаващо семейството през уикенда. Особено ако времето навън е студено и няма възможност за протяжни разходки.
Първо се правят хлебчетата или бисквитите. Брашното се смесва с бакпулвер и черен пипер, добавя се отцедена пикантна царевица от консерва (ако готвите за деца, по-добре вземете сладка), наситнени пресен лук и копър, разбити яйца, натрошено сирене и газирана вода. От нетрадиционната смес се замесва тесто. От него се изрязват бисквитки и се пекат в намазнена тава. След това се разпределят по една или две в порция. Ако сте крайно лакоми и гладни, можете да сложите и по три.
Наденицата се запича на сух тиган, след това се нарязва на големи парчета и се запържва вече в намазнен тиган. В купа се смесват нарязани на четвъртини чери домати с кубчета авокадо и червен лук. Овкусява се със сол и пипер, намачкан чесън, магданоз и лимонов сок. Разбърква се и се оставя настрани да изчака реда си.
Накрая пошираме яйцата - за 3-5 минути под точката на кипене в подсолена вода с оцет. Пошираните яйца се отцеждат добре, поставят се върху бисквитките, а върху тях се разпределя наденица и салата. По желание можете да спукате яйцето, за да се разлее течният жълтък. Така ястието изглежда неустоимо. Ако не обичате рохки яйца, запечете ги на плоча двустранно или си ги изпържете до желаната готовност. А после е време за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ