Азиатско патешко с нудли
Нудли с месо и зеленчуци в пикантен сос.
Бон Апети
Излъчен на 28.05.2018
Китайски спагети с патешко и зеленчуци готвят Лора и Стоян, за да ни покажат колко е лесно да приготвим любимата си азиатска храна вкъщи. Патешкото магре се превръща във вкусни месни лентички, мариновани в соев сос, а ястието ухае на джинджифил и чесън за автентичност и пиперливо пари на езика, за да отключи апетита още повече.
Първо патешкото магре се реже на лентички, а те се поръсват с царевично нишесте и се заливат със соев сос и оризов оцет. След това се оставят настрана, за да се мариноват за 30-тина минути. През това време можете да си направите останалите заготовки, като наситните чесъна и джинджифила, нарежете пресния лук косо, жълтата чушка - на полумесеци, а лютата - на кръгчета. Спагетите се сваряват според указанията на опаковката.
Следва в уок да запържите съвсем леко чушката и лука, да добавите чесъна, джинджифила и лютото чушле и да готвите деликатно, като идеята е зеленчуците да останат хрупкави в средата. След това се вадят от тигана и на тяхно място се пържат патешките хапки. Когато са готови към тях се връщат зеленчуците, изсипват се сварените спагети, овкусява се със соев сос и кафява захар и се залива с малко пилешки бульон. Готви се още минута-две и е готово за сервиране.
След разпределянето в индивидуални порции, се поръсва с нарязан косо пресен лук и по желание със сусамови семена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ