Регистрация

Пилешко с нудли по китайски

Пилешко с нудли по китайски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3562

Пилешко Ло Мейн с гъби, китайски спагети и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За гърдите:

  • 500 г пилешко филе
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер на прах

За соса:

  • 100 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. царевично нишесте

За останалата част:

  • 1 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 6-10 г джинджифил
  • 200 г печурки (или други гъби по избор)
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 200 г зелен фасул
  • 1 пакет оризови или яйчени нудли
  • зелен лук и бял сусам за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на продълговати хапки. Изсипте в купа и поръсете солта и пипера. Залейте със сусамовото олио, разбъркайте и оставете да се маринова.

2. В купа смесете пилешкия бульон със соевия сос, соса хойсин и царевичното нишесте. Добавете и сусамовото олио и разбъркайте добре.

3. Направете си заготовки на останалите продукти като обелите и рендосате джинджифила, наситните чесъна и лука, моркова нарежете на тънки лентички, а зеления фасул накъсате през средата по ширина. Гъбите направете на полумесеци. Нарежете косо пресния лук.

4. Запържете пилешките хапки докато се запечатат. Махнете от тигана и добавете олиото в него.

5. Щом се сгорещи запържете чесъна и джинджифила за кратко, добавете лука, щом стане прозрачен - вкарайте морковите, гъбите и фасула. Гответе 2-3 минути, след това долейте соса с бульона и прибавете нудлите. Гответе още 5 минути и добавете и пилешкото месо.

6. Щом нудлите и зеления фасул са се сготвили, махнете ястието от огъня. По желание при поднасяне поръсете със семена бял сусам и нарязан косо зелен лук.

Източник: Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта