Пилешко с нудли по китайски
Пилешко Ло Мейн с гъби, китайски спагети и зелен фасул.
Необходими продукти:
За гърдите:
- 500 г пилешко филе
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер на прах
За соса:
- 100 мл пилешки бульон
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. царевично нишесте
За останалата част:
- 1 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 6-10 г джинджифил
- 200 г печурки (или други гъби по избор)
- 1 глава лук
- 1 морков
- 200 г зелен фасул
- 1 пакет оризови или яйчени нудли
- зелен лук и бял сусам за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на продълговати хапки. Изсипте в купа и поръсете солта и пипера. Залейте със сусамовото олио, разбъркайте и оставете да се маринова.
2. В купа смесете пилешкия бульон със соевия сос, соса хойсин и царевичното нишесте. Добавете и сусамовото олио и разбъркайте добре.
3. Направете си заготовки на останалите продукти като обелите и рендосате джинджифила, наситните чесъна и лука, моркова нарежете на тънки лентички, а зеления фасул накъсате през средата по ширина. Гъбите направете на полумесеци. Нарежете косо пресния лук.
4. Запържете пилешките хапки докато се запечатат. Махнете от тигана и добавете олиото в него.
5. Щом се сгорещи запържете чесъна и джинджифила за кратко, добавете лука, щом стане прозрачен - вкарайте морковите, гъбите и фасула. Гответе 2-3 минути, след това долейте соса с бульона и прибавете нудлите. Гответе още 5 минути и добавете и пилешкото месо.
6. Щом нудлите и зеления фасул са се сготвили, махнете ястието от огъня. По желание при поднасяне поръсете със семена бял сусам и нарязан косо зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ