Пържени китайски спагети със сос
Пържени китайски спагети с пилешко и свинско и сос от джинджифил.
Необходими продукти:
- 1 купа пресни китайски спагети (или обикновени спагети/инстантни спагети)
- 3 с.л. олио
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. чили олио (люто олио)
- 1 малка купа свинско/пилешко (фино нарязано на кубчета)
- 2-3 с.л. оризово вино/бира
- 1 с.л. черна/жълта бобена паста (по желание)
- 1 ч.л. соев сос
- щипка захар
- няколко капки сусамово олио
- малко смлян черен пипер
- краставица (обелена и фино нарязана за украса)
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според упътването на опаковката. Отцедете. Добавете 1 с.л. олио и разбъркайте. Дръжте топли.
2. Загрейте оставащото олио в уока. Добавете чесъна и сотирайте няколко секунди преди да прибавите джинджифила. Продължете да пържите на силен огън, докато цветът стане леко кафяв. Добавете чили люспите и пържете докато си пуснат аромата.
3. Добавете свинското/пилешкото. Бъркайте 1 мин. преди да добавите виното или бирата. Разбъркайте добре, след което добавете бобената паста и захарта. Не спирайте да разбърквате, докато месото се сготви.
4. Поръсете малко черен пипер и сусамово олио за повече аромат.
5. Сложете сместа върху спагетите и украсете с малко настъргана краставица.
6. Поднесете горещо.
*Ако предпочитате ястието по-течно, добавете свински/пилешки бульон на 4-тия етап, след добавянето на бобена паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ