Регистрация

Пържени китайски спагети със сос

Пържени китайски спагети със сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5135

Пържени китайски спагети с пилешко и свинско и сос от джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 купа пресни китайски спагети (или обикновени спагети/инстантни спагети)
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. чили олио (люто олио)
  • 1 малка купа свинско/пилешко (фино нарязано на кубчета)
  • 2-3 с.л. оризово вино/бира 
  • 1 с.л. черна/жълта бобена паста (по желание)
  • 1 ч.л. соев сос
  • щипка захар
  • няколко капки сусамово олио
  • малко смлян черен пипер
  • краставица (обелена и фино нарязана за украса)

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите според упътването на опаковката. Отцедете. Добавете 1 с.л. олио и разбъркайте. Дръжте топли.

2. Загрейте оставащото олио в уока. Добавете чесъна и сотирайте няколко секунди преди да прибавите джинджифила. Продължете да пържите на силен огън, докато цветът стане леко кафяв. Добавете чили люспите и пържете докато си пуснат аромата.

3. Добавете свинското/пилешкото. Бъркайте 1 мин. преди да добавите виното или бирата. Разбъркайте добре, след което добавете бобената паста и захарта. Не спирайте да разбърквате, докато месото се сготви.

4. Поръсете малко черен пипер и сусамово олио за повече аромат.

5. Сложете сместа върху спагетите и украсете с малко настъргана краставица.

6. Поднесете горещо.

*Ако предпочитате ястието по-течно, добавете свински/пилешки бульон на 4-тия етап, след добавянето на бобена паста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта