Регистрация

Агнешка супа с картофи и лук

Агнешка супа с картофи и лук
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4718

Супа с агнешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 моркова
  • 3 глави лук
  • 1 кг агнешки ребра
  • 2 литра вода
  • 1 ч.л. сол
  • 2-3 люти чушлета (може и сухи)
  • 2 сладки чушки
  • 2 домата
  • 1 глава червен лук
  • 6 картофа
  • сухи подправки на прах - кориандър, босилек и още сол
  • връзка пресен магданоз или кориандър
  • 1-2 стръка зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Агнешкото разделете на отделни кокали. Трябва да има и месце по тях. Сложете ги в тенджера, залейте с водата и пуснете да се варят.

2. Нарежете морковите на кръгчета и лука на полумесеци. Отпенете агнешкото, добавете солта, морковите и лука. Боцнете 2-3 цели сухи люти чушлета в тенджерата, захлупете с капак и оставете да се готви на слаб към умерен огън за 1 час.

3. През това време нарежете на полумесеци чушките и червения лук, на шайби - едно люто чушле, а доматите нарежете първо на полумесеци и после на гредички. Обелете картофите и ги оставете да чакат реда си в съд с хладна вода.

4. Извадете свареното агнешко от тенджерата. На негово място добавете целите картофи, доматите, чушките и овкусете със сухи подправки. Разбъркайте и оставете да къкри 15 минути.

5. През това време оберете месото от кокалите, накъсайте на хапчици и щом изтече това време, го прибавете в тенджерата. Извадете сухите люти чушки и захлупете с капак за 10 минути.

6. Следва да добавите шайбите червен лук, да варите минутка и да изключите котлона.

7. Без да махате тенджерата от спрения огън прибавете в нея наситнените листа магданоз и кориандър, нарязания косо пресен лук и оставете под капак за 2-3 минути. След това е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта