Яхния с два вида боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 консерви от по 530 г или 4 чаши сварен боб (2 вида по избор)
1 ч вода или зеленчуков бульон
2 средно големи измити картофа, нарязани
2 средно големи моркова, нарязани
2 средно големи глави лук, нарязан
2 ч други зеленчуци, нарязани (например, ряпа, целина, алабаш)
2 ч.л. соев сос
2 - 3 дафинови листа
2 ч.л. мащерка
2 ч.л. риган
2 ч.л. чесън на прах
1 - 2 домата или сладка червена чушка, нарязана (по желание)
1/2 ч брашно
3/4 ч вода
1/2 ч наситнен пресен магданоз или замразен зелен грах
сол и черен пипер на вкус
В голяма тенджера, сложете отцедения бульон от варенето на боба. Заделете боба. Добавя се вода, покрийте и оставете да заври. Добавете зеленчуците, соевия сос и зелените подправки. Покрийте, оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за около 8 минути или докато зеленчуците са все още леко хрупкави. Добавете боба и доматите. Покрийте и оставете да заври. Смесете брашното и водата в буркан с плътно затваряща се капачка. Разклаща се добре, след това бавно добавете сместа към горещата яхния, като се разбърква, докато се сгъсти. Добавете магданоза, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 3 до 4 минути. Регулирайте подправките на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ