Черен боб в пикантен сос с тамаринд
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч черен боб
2 ч тамаринд
1/3 ч фъстъчено олио
2 глави лук, нарязан
2 с.л. настърган пресен джинджифил
2 с.л. чесън, счукан
1 ч.л. смлян лют червен пипер
1 ч.л. прясно смлян кимион
1/2 ч.л. куркума
1 голям зрял домат, нарязан фино
2 ч.л. смлени препечени семена кимион
1 ч.л. Гарам Масала
Сол на вкус
1 ч кориандър, листа, нарязан
Почистете и измийте фасула. Накиснете в студена вода за през нощта. Накиснете тамаринда в 2 чаши гореща вода в неметална купа за най-малко 1 час. Изстискайте колкото се може повече сок. Прецедете. Заделете сока. Сгорещете олиото в плитък съд. Добавете лука и гответе, като се разбърква често, докато стане почти червеникаво-кафяв, 10 до 12 минути. Добавете джинджифила и чесъна и гответе в продължение на още 5 минути, като се бърка непрекъснато и дъното на тигана се остъргва. Добавете чили чушката, кимиона и куркумата и гответе в продължение на 10 или 15 секунди. Добавете доматите и оставете да се готвят, докато образуват сос и мазнината се отдели. Отцедете боба и го добавете в тигана заедно с 2 чаши вода. Покрийте и оставете да къкри, докато зърната са почти готови. Когато бобът се свари, добавете тамаринда, покрийте с капак и оставете да къкри, до омекване. Добавете печените семена кимион, гарам масалата, солта и 1/2 чаша от магданоза. Покрийте съда и оставете да престои за около 10 минути. Стоплете отново и сервирайте, гарнирано с останалия магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ