Регистрация

Черен боб в пикантен сос с тамаринд

Автор:
jeni
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
1336
Оцени рецептата

2 ч черен боб

2 ч тамаринд

1/3 ч фъстъчено олио

2 глави лук, нарязан

2 с.л. настърган пресен джинджифил

2 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. смлян лют червен пипер

1 ч.л. прясно смлян кимион

1/2 ч.л. куркума

1 голям зрял домат, нарязан фино

2 ч.л. смлени препечени семена кимион

1 ч.л. Гарам Масала

Сол на вкус

1 ч кориандър, листа, нарязан

 

Почистете и измийте фасула. Накиснете в студена вода за през нощта. Накиснете тамаринда в 2 чаши гореща вода в неметална купа за най-малко 1 час. Изстискайте колкото се може повече сок. Прецедете. Заделете сока. Сгорещете олиото в плитък съд. Добавете лука и гответе, като се разбърква често, докато стане почти червеникаво-кафяв, 10 до 12 минути. Добавете джинджифила и чесъна и гответе в продължение на още 5 минути, като се бърка непрекъснато и дъното на тигана се остъргва. Добавете чили чушката, кимиона и куркумата и гответе в продължение на 10 или 15 секунди. Добавете доматите и оставете да се готвят, докато образуват сос и мазнината се отдели. Отцедете боба и го добавете в тигана заедно с 2 чаши вода. Покрийте и оставете да къкри, докато зърната са почти готови. Когато бобът се свари, добавете тамаринда, покрийте с капак и оставете да къкри, до омекване. Добавете печените семена кимион, гарам масалата, солта и 1/2 чаша от магданоза. Покрийте съда и оставете да престои за около 10 минути. Стоплете отново и сервирайте, гарнирано с останалия магданоз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта