Царевица на скара с пикантен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 кочана прясна царевица, с шушулките
За сосовете:
Сос с чили и лайм:
1/2 ч масло или маргарин, меко
1/2 ч.л. настъргана кора от лайм
3 с.л. сок от лайм
Смляно червено чили на вкус
Масло с песто:
1/2 ч масло или маргарин, меко
1 ч пресен босилек, нарязан
1 с.л. зелен лук, нарязан фино
1 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
За масло с хрян:
1/2 ч масло или маргарин, меко
2-3 с.л. паста от хрян
1/4 ч.л. сол
Премахнете големите външни люспи от царевицата и обърнете назад вътрешните. Намажете всяка царевица с 2 с.л. от предпочитания сос. Върнете обратно люспите и вържете здраво върху соса. Изпечете на скара до готовност, като обръщате често, около 20-30 мин. Поднесете с останалия сос. За сосовете: Комбинирайте всички съставки за всеки сос в купата на кухненския робот или пасатор и разбийте, докато сместа е много гладка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ