Регистрация

Царевица на скара с пикантен сос

Автор:
Благослава
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
1203
Оцени рецептата

6 кочана прясна царевица, с шушулките

За сосовете:

Сос с чили и лайм:

1/2 ч масло или маргарин, меко

1/2 ч.л. настъргана кора от лайм

3 с.л. сок от лайм

Смляно червено чили на вкус

Масло с песто:

1/2 ч масло или маргарин, меко

1 ч пресен босилек, нарязан

1 с.л. зелен лук, нарязан фино

1 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. сол

За масло с хрян:

1/2 ч масло или маргарин, меко

2-3 с.л. паста от хрян

1/4 ч.л. сол

 

Премахнете големите външни люспи от царевицата и обърнете назад вътрешните. Намажете всяка царевица с 2 с.л. от предпочитания сос. Върнете обратно люспите и вържете здраво върху соса. Изпечете на скара до готовност, като обръщате често, около 20-30 мин. Поднесете с останалия сос. За сосовете: Комбинирайте всички съставки за всеки сос в купата на кухненския робот или пасатор и разбийте, докато сместа е много гладка.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта