Римска боб чорба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
350 г боб
вода
1 голяма глава лук, нарязан
1 голям морков, нарязан
1 стрък целина, нарязана на кубчета
4 домата, обелени и нарязани
1 скилидка чесън
сокът и кората на 1/2 лимон
1 дафинов лист
сол и пипер
2 с.л. магданоз, нарязан фино
350 мл зеленчуков или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една нощ във вода. Изсипете водата, кипнете, изсипете пак и налейте нова.Добавете лука, морковите, целината, доматите, чесъна, лимоновия сок настърганaта кора и дафиновия лист. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа, като добавите още вода, ако е необходимо. Изхвърлете дафиновия лист.
Подгрейте бульона и изсипете в купата на блендера. Добавете половината (на око) твърдо съдържание от тенджерата и пюрирайте до гладкост. Върнете в тенджерата, подправете на вкус със сол и пипер и гарнирайте с пресен магданоз. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ