Регистрация

Римска боб чорба

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
16 Mar
|
Видяна:
2071
Оцени рецептата

Необходими продукти:

350 г боб

вода

1 голяма глава лук, нарязан

1 голям морков, нарязан

1 стрък целина, нарязана на кубчета

4 домата, обелени и нарязани

1 скилидка чесън

сокът и кората на 1/2 лимон

1 дафинов лист

сол и пипер

2 с.л. магданоз, нарязан фино

350 мл зеленчуков или пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Накиснете боба за една нощ във вода. Изсипете водата, кипнете, изсипете пак и налейте нова.Добавете лука, морковите, целината, доматите, чесъна, лимоновия сок настърганaта кора и дафиновия лист. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа, като добавите още вода, ако е необходимо. Изхвърлете дафиновия лист.

Подгрейте бульона и изсипете в купата на блендера. Добавете половината (на око) твърдо съдържание от тенджерата и пюрирайте до гладкост. Върнете в тенджерата, подправете на вкус със сол и пипер и гарнирайте с пресен магданоз. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта