Регистрация

Шоколадово-портокалова торта

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

2/3 ч мека мазнина (1/2 масло, за аромат)

1 1/2 ч захар

3 яйца

2 1/2 ч пресято брашно

2 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1 ч мляко

2 блокчета шоколад

1/8 ч.л. сода за хляб

1 с.л. мляко

1 ч.л. екстракт от портокал

1 1/2 с.л. портокалова кора, ситно настъргана

1/4 ч.л. жълт оцветител за храна

За глазурата:

4 с.л. сладко масло

3 с.л. сметана

3 ч пресята пудра захар

1 супена лъжица портокалова кора, ситно настъргана

Портокалов сок, достатъчно, за да се направи лесно за намазване

2 блокчета шоколад, разтопен

Пълномаслено мляко или сметана

 

1 Намаслете и набрашнете две тавички.

2 Разбийте маслото и захарта на пухкав крем.

3 Разбийте заедно с яйцата внимателно.

4 Пресейте брашното, бакпулвера и солта.

5 Като редувате брашнената смес с 1 чаша мляко, я прибавете при яйчения крем.

6 Разделете тестото на две части. В едната част добавете: шоколада, содата за хляб и млякото. В другата сложете: екстракта от портокал, портокаловата кора и оцветителя.

7 Като редувате, изсипете шоколадовата и портокаловата смес в двете приготвени тавички. Печете на 180С за 25-30 минути.

На глазурата:

1 Стоплете маслото и сметаната в тенджера.

2 Прибавете пудрата захар.

3 Разделете глазурата.

4 Към по-малкото количество добавете портокаловата кора и портокаловия сок, достатъчно, за да се получи лесен за намазване крем.

5 Към по-голямото количество добавете: разтопения шоколад, млякото или сметаната.

6 Намажете шоколадовата глазура между блатовете, а портокаловата глазура отгоре и по ръбовете на тортата. Поръсете с настъргана кора от портокал и настържете шоколад.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта