Регистрация

Пандишпанова торта

Автор:
Юлия
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
1497
Оцени рецептата

12 белтъка

1 1/2 ч.л. винен камък

1/4 ч.л. сол

1 1/2 ч захар

1 ч брашно

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

 

Разбийте белтъците на пяна. Добавете винения камък и солта; продължете да разбивате, докато се оформят меки връхчета. Добавете захарта, по 2 ч.л. в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Поръсете брашното върху разбитите на сняг белтъци, по 1/4 чаша наведнъж; обединете внимателно. Добавете ванилията. Изсипете сместа в ненамаслена форма за торта с диаметър 25 см и загладете равномерно с шпатула. Печете на 190 градуса за 30 - 35 мин. или докато отскача на допир в центъра. Охладете за 40 мин. Извадете от формата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта