7-пластова сладоледена торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блатовете:
1/4 ч какао на прах
3 с.л. вода
1 голямо яйце
1 ч.л. ванилия
1/2 ч масло или маргарин
1 ч захар
1 1/3 ч брашно
6 ч ванилов сладолед, размекнат
За украса:
Бита сметана
Малини
Натрошени десертчета "Сникърс"
Загрейте фурната до 190С. Разбийте какаото, водата, яйцето и ванилията в малка купа, докато сместа е гладка. В голяма купа с електрически миксер, разбийте маслото и захарта за около 3 минути. Разбийте с какаовата смес (тесто може да изглежда пресечено). С миксер на ниска скорост, постепенно се добавя брашното, докато се абсорбира. Изрежете 7 кръга восъчна хартия. Капнете по 1/3 чаша тесто в центъра на всеки кръг. Разпределете останалата 1/3 ч тесто между кръговете. Навлажнете тавичка за печене с вода. Сложете по 2 кръга с тесто в тавата. Разпределете тестото почти до ръба на хартията. Печете 8 мин. или докато почти са готови. Охладете в съда за 3 минути. Прехвърлете върху решетка. Оставете да се охладят напълно. Междувременно, сложете восъчна хартия в разглабяща се форма за торта, като оставите достатъчно хартия, така че да покрие тортата. Отделете блатовете от хартията. Сложете 1 на дъното на разглабящата се форма. Намажете равномерно с 1 ч сладолед. Покрийте с друг блат и още 1 ч сладолед. Повторете с останалите блатове и сладолед, като завършите с блат. Увийте с хартия и найлоново фолио и оставете във фризера. При поднасяне, извадете от съда и отстранете хартията. Сложете в чиния за сервиране и покрийте със сметана, малини и натрошени десертчета "Сникърс".
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ