Регистрация

Шоколадово-малинова торта

Автор:
Martchella
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

340 г полусладък или млечен шоколад, натрошен

3/4 ч орехи, натрошени

1 готов микс за шоколадова торта с пудинг

4 яйце

1/4 ч вода

1/2 ч зехтин

1 ч.л. ванилия

225 г инстантен шоколадов пудинг

1 ч заквасена сметана

450 г замразени или пресни малини

За глазурата:

1/2 ч масло

3 с.л. мляко

2 с.л. какао

1 ч.л. ванилия

225 г пудра захар

 

За да направите тортата: Покрийте ядките и шоколада с една супена лъжица от микса за торта; заделете. Смесете микса за торта, яйцата, маслото, водата, ванилията, пудинга и заквасената сметана. Разбийте за 3 минути при средна скорост на миксера. Добавете покритите ядки и шоколад и малините. Изсипете в добре намазана форма за торта  и се пече на 180 градуса в продължение на 1 час или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Охлажда се в съда за 30 минути и се прехвърля върху решетка. За да направите глазурата: Кипнете маслото, млякото и какаото в продължение на 3 минути, като разбърквате непрекъснато. Намалете огъня до слаб и добавете ванилията. При разбъркване, добавете пудрата захар; малко по малко, като смесвате добре. Глазирайте тортата с топлата глазура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта