Шоколадово-бананова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 с.л. безсолно масло, меко
1 1/2 ч захар, разделена
1 жълтък
2 ч.л. ванилия
1/2 ч мътеница
1 3/4 ч пюрирани узрели банани
1 3/4 ч брашно
1/2 ч какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
3 белтъка
2 с.л. пудра захар
Смесете маслото, 1-1/4 чаши захар на пясък, яйчения жълтък и ванилията в купа с електрически миксер, до побеляване и пухкав крем. Добавете мътеницата и банановото пюре. Разбърква се добре. Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Постепенно добавете брашнената смес при тестото. Разбъркайте, докато стане много гладко. Разбийте белтъците в чиста купа на пяна. Постепенно се добавя 1/4 чаша захар на пясък и продължете да разбивате на сняг. Внимателно смесете с тестото. Прехвърлете тестото в намазана и леко набрашнена квадратна тавичка. Загладете повърхността с шпатула. Пече се на 180С, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста, около 1 час. Оставете да се охлади върху решетка за поне 30 минути. Поръсете с фино пресята пудра захар преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ