Регистрация

Шоколадово-бананова торта

Автор:
трайкова
|
Дата:
23 Apr
|
Видяна:
1024
Оцени рецептата

6 с.л. безсолно масло, меко

1 1/2 ч захар, разделена

1 жълтък

2 ч.л. ванилия

1/2 ч мътеница

1 3/4 ч пюрирани узрели банани

1 3/4 ч брашно

1/2 ч какао

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

3 белтъка

2 с.л. пудра захар

 

Смесете маслото, 1-1/4 чаши захар на пясък, яйчения жълтък и ванилията в купа с електрически миксер, до побеляване и пухкав крем. Добавете мътеницата и банановото пюре. Разбърква се добре. Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Постепенно добавете брашнената смес при тестото. Разбъркайте, докато стане много гладко. Разбийте белтъците в чиста купа на пяна. Постепенно се добавя 1/4 чаша захар на пясък и продължете да разбивате на сняг. Внимателно смесете с тестото. Прехвърлете тестото в намазана и леко набрашнена квадратна тавичка. Загладете повърхността с шпатула. Пече се на 180С, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста, около 1 час. Оставете да се охлади върху решетка за поне 30 минути. Поръсете с фино пресята пудра захар преди сервиране.

 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта