Шоколадова торта фъдж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г неподсладен шоколад, натрошен
4 ч брашно
3 ч захар
1 с.л. бакпулвер
2 ч.л. сол
1 1/3 ч мазнина
2 ч мляко
6 яйца, добре разбити
2 1/2 ч.л. ванилия
3/4 ч орехи, нарязани фино
пудра захар
Загрейте фурната до 160ºС.
Разтопете шоколада и заделете да се охлади. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете мазнината, охладения шоколад и 1 1/2 чаша мляко. Смесете на ниска скорост. Разбийте в продължение на 2 минути при средна скорост. Добавете разбитите яйца, останалото мляко и ванилията. Продължете да разбивате за 2 минути и добавете счуканите орехи. Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс и разпределете равномерно. Печете на 160 градуса за 1 час и 45 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 20 минути в съда, извадете и оставете да се охлади напълно. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ