Регистрация

Шоколадова торта фъдж

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
877
Оцени рецептата

170 г неподсладен шоколад, натрошен

4 ч брашно

3 ч захар

1 с.л. бакпулвер

2 ч.л. сол

1 1/3 ч мазнина

2 ч мляко

6 яйца, добре разбити

2 1/2 ч.л. ванилия

3/4 ч орехи, нарязани фино

пудра захар

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Разтопете шоколада и заделете да се охлади. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете мазнината, охладения шоколад и 1 1/2 чаша мляко. Смесете на ниска скорост. Разбийте в продължение на 2 минути при средна скорост. Добавете разбитите яйца, останалото мляко и ванилията. Продължете да разбивате за 2 минути и добавете счуканите орехи. Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма за кекс и разпределете равномерно. Печете на 160 градуса за 1 час и 45 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 20 минути в съда, извадете и оставете да се охлади напълно. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта