Регистрация

Шоколадова торта фъдж

Автор:
roni
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
968
Оцени рецептата

225 г горчиво-сладък шоколад

225 г масло

1/2 ч много силно кафе

1 ч захар

4 яйца

 

Сложете кръг намаслена пергаментова хартия в тавичка за печене с диаметър 23 см. Увийте външната страна на съда с фолио, за да не изтече тестото. Загрейте фурната до 150ºС. Разтопете шоколада, маслото и кафето. Когато сместа е гладка и лъскава, добавете захарта и разбъркайте добре. Разбийте с яйцата, едно по едно. Изсипете сместа в подготвената тава и се поставя в центъра на предварително загрята фурна. Пече се 1 час и 15 мин. Охлажда се в съда до стайна температура, след което се съхранява в хладилник, отново в съда за една нощ или по-дълго. Обърнете върху чиния за сервиране. Поръсете с пудра захар или поднесете с бита сметана и шоколадови къдрици.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта