Регистрация

Шоколадова торта със сметана

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

1/2 ч масло

6 яйца, със стайна температура

340 г шоколад, натрошен

1/2 ч лешници, смлени

1 ч захар

1 1/2 с.л. лешников ликьор

1/4 ч.л. ванилия

2 ч бита сметана

2 с.л. лешников ликьор

1/4 ч пудра захар

60 г полу-сладък шоколад

1/2 ч.л. винен камък

 

Намажете разглабяща се форма за торта с масло и я набрашнете. Разтопете маслото и парченцата шоколад на водна баня. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците до сгъстяване, бавно добавете 1/2 чаена чаша захар. Добавете ядките, ликьора, ванилията и разтопения шоколад. Разбийте белтъците с винения камък на пяна. Бавно добавете 1/2 чаена чаша захар и разбийте на сняг. Обединете 1/4 от белтъците в сместа с шоколад, след което прибавете цялата смес с шоколад в белтъците. Изсипете в тавата и се пече във фурната на 180 градуса за 30 минути. Намалете фурната до 135С и печете 30 мин. Изключете и оставете тортата във фурната на отворена врата за 30 минути Извадете от съда в чиния. Разбийте сметаната, докато се оформят меки връхчета. Бавно добавете пудрата захар и ликьора. Намажете тортата с тази смес равномерно отгоре. Поръсете с настъргания полу-сладък шоколад. Оставете в хладилника за 6-8 часа. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30-40 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта